ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός –Κόρη ασθενούς από την κλινική Ταξιάρχαι: Τον συνόδευσα στο νοσοκομείο χωρίς ειδική στολή

Κορονοϊός –Κόρη ασθενούς από την κλινική Ταξιάρχαι: Τον συνόδευσα στο νοσοκομείο χωρίς ειδική στολή
INTIME NEWS

Για την περιπέτεια του υγείας του πατέρα της, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό και αποτελεί τον πρώτο ασθενή - τον «ασθενή μηδέν» - στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μίλησε η κ. Μαρία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μαρία είπε ότι όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα το Σάββατο του Λαζάρου πίστευαν πως αυτά συνδέονται με τα υποκείμενα νοσήματα του, καθώς ταλαιπωρείται από Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της κ. Μαρίας είναι και αυτός θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο «Σωτηρία». Η ίδια υποβλήθηκε σε τεστ, όταν ο σύζυγος της εισήχθη στο νοσοκομείο, και ήταν αρνητική, αλλά πλέον φοβάται μήπως κόλλησε από τον πατέρα της.

Μάλιστα, όπως είπε η κ. Μαρία συνόδευσε τον πατέρα της στο «Θριάσιο» μέσα στο ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο, φορώντας μόνο τη μάσκα και τα γάντια της, και χωρίς να βάλει ειδική στολή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «ασθενής μηδέν» επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη και Μ. Σάββατο), έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Αν και το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής φαίνεται να «διέφυγε» της ιατρικής επιτήρησης. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ο ασθενής θα έπρεπε να έχει απομονωθεί από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ασθενής τελικά υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος το Μεγάλο Σάββατο, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19.

Πλέον ο ασθενή νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Νέο ύποπτο κρούσμα στην κλινική

Νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open TV το μεσημέρι του Σαββάτου (25/04), πρόκειται για έναν υπερήλικα, ηλικίας 100 ετών, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστικές εικόνες από «το ποτάμι του αίματος» (Pics)

Σχετικές ειδήσεις