ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η συσκευή με τις υπεριώδεις ακτίνες που θα δώσει λύση τα προβλήματα της εστίασης

Κορονοϊός: Η συσκευή  με τις υπεριώδεις ακτίνες που θα δώσει λύση τα προβλήματα της εστίασης

Εν αναμονή μέτρων για τη στήριξη της εστίασης, βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως η αύξηση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και η μείωση ΦΠΑ.

Ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προτείνει τη λύση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Όπως υποστηρίζει, τέσσερις συσκευές με υπεριώδεις ακτίνες τοποθετημένες στις τέσσερις γωνιές ενός καταστήματος με αεριστήρα οροφής που θα τραβάει τον αέρα προς τα πάνω θα μπορούσαν να απομακρύνουν τον κορονοϊό, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των θαμώνων.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, ανέφερε ότι η συσκευή καταφέρνει να ιονίσει τα μόρια νερού που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα να δημιουργηθούν ρίζες υδροξυλίου οι οποίες έρχονται να επιτεθούν ουσιαστικά στη δομή της πρωτεΐνης στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτού του ιού (κορονοϊός), με αποτέλεσμα να τον απενεργοποιήσει σε σημαντικό βαθμό. «Ακριβώς πόσο είναι το ποσοστό η βιβλιογραφία λέει γύρω στο 97% με 99%... Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση που κάνουμε αυτού του είδους τις μετρήσεις στο εργαστήριό μας στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια επεισόδια στην Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων (pics)