ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η «μαυροφορεμένη» στην Ιωάννα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Αυτό ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η «μαυροφορεμένη» στην Ιωάννα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων - Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Bιτριόλι (θειικό οξύ) έδειξαν τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η άγνωστη δράστιδα στην 34χρονη γυναίκα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ στο κτήριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται αυτή την ώρα στο πώς μπόρεσε η δράστιδα να προμηθετεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση”», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της. Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.

Σε άσχημη κατάσταση η 34χρονη

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας (25/05), ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, επισήμανε ότι η 34χρονη «είναι σε σοκ. Είναι σε τραγική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Μια πανέμορφη, νέα, μορφωμένη κοπέλα, οικονομολόγος. Και τώρα το πρόσωπό της είναι σχεδόν κατεστραμμένο».

Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας.

Δείτε φωτογραφίες της 34χρονης στη Gallery:

«Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε ο κύριος Λύτρας, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις, φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχθηκε η πελάτης του αλλά και αντίστοιχα περιστατικά, μπορεί «να παραπέμπουν το μυαλό όλων σε προσωπικές διαφορές, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα χτυπήματα στο παρελθόν ήταν επαγγελματικά. Πάντως η Αστυνομία ερευνά τα πάντα».

Αυτό που έκανε εντύπωση στον κύριος Λύτρα και το επισήμανε με νόημα, είναι «πώς γίνεται εν έτη 2020 να μην είδε κανείς τίποτα», αφού και η επίθεση έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι.

Τέλος, έκανε λόγο, πως η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η 34χρονη μπορεί να της κόστιζε τη ζωή.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Το προφίλ της «μαυροφορεμένης»

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας (25/05), αναφέρθηκε και εκείνος από την πλευρά του στην μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε η γυναίκα γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή της και άρα αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και ποινή.

Ο κύριος Σούρας σκιαγράφησε επίσης το προφίλ ανθρώπων που κάνουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις διαχωρίζοντας τους σε τρεις κατηγορίες.

Επικρατέστερο σενάριο, όπως είπε, είναι δράστης να είναι γυναίκα. Μια γυναίκα με αντιπαλότητα και εκδικητικότητα, που ήθελε να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπο και σώμα της 34χρονης.

Κατάφερε το σκοπό της και πιστεύω πως «όχι μόνο δεν το έχει μετανιώσει αλλά παίζει και το κρυφτό με την Αστυνομία» είπε ο κύριος Σούρας.

Ανέλυσε επίσης τον ψυχολογικό μηχανισμό βάσει του οποίου μπορεί ένα άτομο με ψυχική διαταραχή να φθάσει σε τέτοια τέτοια εγκληματική συμπεριφορά.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Όπως μεταδίδει η αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, η όμορφη Ιωάννα αποκάλυψε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την «μαυροφορεμένη» γυναίκα που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο.

«Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω», είπε στους Αστυνομικούς σύμφωνα με το CNN Greece.

Ετοιμάζεται για το δεύτερο χειρουργείο

Η Ιωάννα προετοιμάζεται για το δεύτερο χειρουργείο, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να καταλάβει ποια ήταν η γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή μέσα σε 53 δευτερόλεπτα.

Η ποσότητα από το βιτριόλι που της έριξε ήταν μεγάλη, η 34χρονη έχει υποστεί σοβαρές βλάβες στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου της και έχουν αλλοιωθεί η μύτη και το αριστερό της αυτί.

Σύμφωνα με το star, έχει υποστεί επίσης βλάβες στον τράχηλο, τα χέρια, το στήθος και σε μεγάλο μέρος του κορμού της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Πώς ελήφθη η απόφαση – Τι είπε η Κεραμέως

Σχετικές ειδήσεις