ΕΛΛΑΔΑ

Μπάχαλο στην Προανακριτική για τη Novartis: Ο Αλαφούζος διαψεύδει Παπαγγελόπουλο για τον Αθανασίου

Μπάχαλο στην Προανακριτική για τη Novartis: Ο Αλαφούζος διαψεύδει Παπαγγελόπουλο για τον Αθανασίου

Ακόμα πιο πολύπλοκη γίνεται η υπόθεση της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Novartis, μετά την διάψευση του Γιάννη Αλαφούζου στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού για τις επαφές του με τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου

Επιστολή προς την Προανακριτική Επιτροπή, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι γνώριζε τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και έβλεπε μάλιστα μαζί του αγώνες του Παναθηναϊκού έστειλε ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κ. Αθανασίου είχε δεσμεύσει λογαριασμούς του επιχειρηματία και, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αλάφούζος, τα λεχθέντα από τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι ψευδή και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος υπενθυμίζει ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του, αν και από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, προέκυψε - όπως αναφέρει - ότι τα ελεγχόμενα ποσά προέρχονταν από τη ναυτιλία και είχαν εισαχθεί νομίμως στην Ελλάδα.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου αναγνώστηκε δημόσια από τον πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Ιωάννη Μπούγα προς όλα τα μέλη της - βουλευτές αργά χθες το βράδυ.

Αναλυτικά η επιστολή Αλαφούζου:

"Προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Πληροφορήθηκα ότι ο κ Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ενώπιον σας αναφέροντας:

"Για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου σήμερα εν τάχει: Θα πρέπει να είμαι μεγάλος βλάκας, να προσπαθώ να επηρεάσω τον κ. Αθανασίου και να εκτίθεμαι για τον κ. Αλαφούζο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Αθανασίου παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού ανελλιπώς και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο. Κάθονται, όπως έχει δημοσιεύσει ο κ. Κουρτάκης στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" -και φωτογραφίες τους μάλιστα- δίπλα-δίπλα και αποκαλούνται με τα μικρά τους ονόματα.

Κατέθεσε ο κ. Αθανασίου ότι τη δέσμευση των λογαριασμών Αλαφούζου αναγκάστηκε να την κάνει, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Αθανασίου τι εννοεί με τη λέξη "αναγκάστηκε". Πώς μπορεί να εξαναγκαστεί ένας εισαγγελέας; Μήπως τα στοιχεία της υπόθεσης τον υποχρέωσαν να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του Αλαφούζου; Μήπως η λέξη "εξαναγκάστηκε" είναι απολογία του στον κ. Αλαφούζο γιατί δεν τήρησε όσα του είχε υποσχεθεί; Μήπως ανέφερε και το δήθεν ενδιαφέρον του Παπαγγελόπουλου για να δικαιολογηθεί καλύτερα στον κ. Αλαφούζο; Αυτά προς το παρόν σήμερα για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου. Τα υπόλοιπα, πάρα πολλά, πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα για την υπόθεση αυτή στην Προκαταρκτική."

Σχετικά με το παραπάνω απόσπασμα και ως προς τα σημεία που αναφέρεται στο πρόσωπο μου και στη σχέση μου με τον κ. Αθανασίου, θέλω να διευκρινίσω ότι:

Τον κ. Αθανασίου δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά και ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Κατά συνέπεια είναι απολύτως ψευδές ότι παρακολουθούσα μαζί του αγώνες του Παναθηναϊκού και είναι απολύτως ψευδές - εάν υπάρχει, γεγονός που δεν γνωρίζω-δημοσίευμα στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" με τέτοιο περιεχόμενο.

Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Αθανασίου "εξαναγκάστηκε" -και από ποιον- να δεσμεύσει τους λογαριασμούς μου, γνωρίζω όμως και αποδείχθηκε από τα πορίσματα του ελέγχου, ότι τα ποσά για τα οποία δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί μου και κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή αποτελούσαν εισοδήματα από τη ναυτιλία, που είχαν εισαχθεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ν. Φάληρο, 26.5.2020

Με τιμή

Ιωάννης Αλαφούζος"

Ένταση και αποχωρήσεις στην Προανακριτική

Εν τω μεταξύ ένταση που οδήγησε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην Προανακριτική Επιτροπή την Τρίτη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με αφορμή τις κλήσεις για κατάθεση μιας σειράς προσώπων ως υπόπτων.

«Η Επιτροπή μας δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από την σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Μιωνή», σχολίασε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση της πλειοψηφίας να κληθούν ως ύποπτοι οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος, Φιλιππάκης, Τάρκας και Τάρκας. O ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται ως προς την επιστροφή του στις εργασίες της Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πυροδοτήσει ξανά την Επιτροπή, απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση ζητώντας ως μάρτυρες τους Παπασπύρου, Μπακουμάτσο, Παπαγεωργίου, Καλούδη, Ζαγοραίο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη Μαργωμένο και ο Τάρκα. Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος», σχολίαζαν πηγές της ΝΔ και συμπλήρωναν πως τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν «εκτεθειμένο» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Τον εγκαταλείπουν. Η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μάρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του. Θυμίζουμε πως ως πλειοψηφία είχαμε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ Ξένη Δημητρίου, τουν κ.κ. Μανία, Ράνο, Μανιαδάκη και Φρουζή. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά σε αυτοτελείς πράξεις, οι οποίες αναφέρονται από έναν και μόνο ιδιώτη, τον κ. Μιωνή. Εμείς είμαστε εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων. Δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Μιωνή, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς ψάχνουμε την αλήθεια, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος. Χωρίς την διασφάλιση των εχέγγυων εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνο για να προβάλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας», είχε αναφέρει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Οι μάρτυρες που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν να καταθέσουν, είναι: Οι επόπτες Αντιεισαγγελεις του Αρείου Πάγου κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, οι κ.κ. Φιλιππάκης και ο δικηγόρος του κ. Μαργωμένος, ο κ. Τάρκας και ο κ. Ιατρού (εκπρόσωπος Μιωνή), η Μαρία Παπασπύρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Το ΚΙΝΑΛ ζητάει να κληθεί για εξέταση και πάλι ο Ιωάννης Αγγελής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαλακάσα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μετανάστες

Σχετικές ειδήσεις