ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Έτσι θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους συνοριοφύλακες

Έβρος: Έτσι θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους συνοριοφύλακες
INTIME NEWS

Μέτρα για τον κορονοϊό και στις προκαταρκτικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν οι άνδρες και γυναίκες που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων που θα ενισχύσουν την φύλαξη του Έβρου, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, κατόπιν της δημοσίευσης του προγράμματος προκαταρκτικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εξεταζόμενοι θα πρέπει:

  • Να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα και γάντια, καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα υλοποίησης των επιμέρους αγωνισμάτων.
  • Να αποφεύγουν το συνωστισμό, κατά το χρόνο αναμονής.
  • Να μη συνοδεύονται από έτερο πρόσωπο, και τυχόν πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη μετακίνησή τους να τους αναμένουν σε άλλα σημεία, όπου επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Επιπλέον, ο υποψήφιος/α, προκειμένου να γίνει δεκτός/ή για αθλητική εξέταση, θα πρέπει να έχει εφοδιασθεί με ιατρική βεβαίωση, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο δεκαήμερο πριν την ημερομηνία που θα υποβληθεί στις αθλητικές δοκιμασίες, με σφραγίδα και υπογραφή ιατρού, που θα βεβαιώνει πως έχει πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση για COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της γενικής γραμματείας Αθλητισμού για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εξεταζομένων.

Επισημαίνεται ότι, οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.

Η ιατρική βεβαίωση για COVID-19 μπορεί να έχει εκδοθεί από ιατρό με ειδικότητα γενικού ιατρού, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και λοιπών συναφών παθολογικών ειδικοτήτων. Τα συγκεκριμένα έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός και COVID 19» και στην ενότητα «Υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές σχολές κ.α.» (gga.gov.gr).

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ο πρώην της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά