ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Γάλλος άστεγος προσκύνησε στις Θερμοπύλες – Συγκλονιστικές εικόνες

Λαμία: Γάλλος άστεγος προσκύνησε στις Θερμοπύλες – Συγκλονιστικές εικόνες

Υπάρχουν αξίες, όπως το ενδιαφέρον, η προσφορά και κυρίως η αγάπη, που δεν γνωρίζουν σύνορα, ούτε και χρώμα. Υπάρχουν φιλίες που γεννιούνται ξαφνικά, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και όμως, ανθίζουν και ενώνουν ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ ξανασυναντηθεί στη ζωή τους. Και όλοι μαζί γίνονται μια αγκαλιά…

Λίγο πολύ την ιστορία του Τεό - σύμφωνα με όσα μεταδίδει το lamianow.gr - την γνωρίζουν όλοι σε αυτή την πόλη. Ήταν ο άστεγος Γάλλος που βρέθηκε το βράδυ της 26ης Μαρτίου σε άσχημη κατάσταση, να περιφέρεται σαν χαμένος κάτω από δυνατή βροχή στη Λαμία.

Ήταν οι πρώτες μέρες της καραντίνας και του φόβου για τον κορονοϊό. Τότε που κανείς δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους και όλες οι πόρτες ήταν σφαλιστές. Εικόνες πρωτόγνωρες για τους κατοίκους της πόλης και σοκαριστικές για τον άστεγο που δεν γνώριζε την πόλη, τη γλώσσα, ούτε καν την ύπαρξη του κορονοϊού…

Συγκέντρωσαν χρήματα για να του αγοράσουν το εισιτήριο για Γαλλία…

Δείτε την gallery:

Σήμερα, μετά από δύο μήνες φιλοξενίας από τον Δήμο Λαμιέων και τη φροντίδα των υπαλλήλων του και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ο Γάλλος υπήκοος αποχαιρέτισε τους φίλους του.

Τους φύλακες – άγγελους που όχι μόνο τον φρόντισαν αλλά του στάθηκαν σαν πραγματικοί φίλοι. Και το απέδειξαν μέχρι την τελευταία στιγμή αφού ήταν εκείνοι που συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν το εισιτήριο του για το Παρίσι αλλά και για τα πρώτα του έξοδα στο καινούριο του ξεκίνημα.

Ο Λεωνίδας, οι Θερμοπύλες, η προσευχή και ο Τεό…

“Θέλω να επισκεφθώ τις Θερμοπύλες, να πιω νερό και να προσκυνήσω τον Ιερό τόπο. Μου δίνει δύναμη ο χώρος αυτός…” είπε ο ίδιος στους ανθρώπους του Δήμου και το αίτημα του έγινε πρόθυμα δεκτό. Άλλωστε το ότι βρέθηκε άγνωστος και …άφραγκος σε μια ξένη χώρα, σε μια άγνωστη πόλη, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει γνώσεις, κουλτούρα και αρχές. Το όνειρο του να προσκυνήσει τις Θερμοπύλες έγινε πραγματικότητα λίγο αργότερα, όταν ξεκίνησε το ταξίδι από τη Λαμία προς το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Το συμβολικό δώρο που χάρισε στον Αντιδήμαρχο Υγείας Παναγιώτη Στασινό

Η περιουσία του Τεό ήταν όλα κι όλα ρούχα και γαλλικά βιβλία που του χάρισαν οι εθελοντές. Όμως υπήρχε και κάτι που του είχε απομείνει από εκείνη την βροχερή κρύα νύχτα που βρέθηκε μόνος και χαμένος στη Λαμία. Η ομπρέλα του.

Στην ώρα του αποχαιρετισμού, δεν έλειψε η συγκίνηση. Ήταν από εκείνες τις στιγμές που τη μια στιγμή βουρκώνεις και την άλλη χαμογελάς. Γέλιο και δάκρυ μαζί. Όπως η ζωή…

Καινούρια αρχή, καινούρια ζωή…

Το αεροπλάνο πέταξε στη μία το μεσημέρι. Η πτήση για Παρίσι ολοκληρώθηκε. Η οικογένεια του Τεο δεν φάνηκε πρόθυμη να τον ξαναδεχθεί κοντά της. Όμως σε συνεργασία του Δήμου με την Γαλλική Πρεσβεία, εντοπίστηκαν οι καλοί του φίλοι που τον περιμένουν για μια καινούρια αρχή.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε. Οι αναμνήσεις και το μάθημα ζωής που πήρε και έδωσε ο νεαρός Γάλλος στη Λαμία, θα κρατήσουν για πάντα.

Καλή νέα αρχή Τεό…!

Πηγή: lamianow.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι «έπιασαν» την μαυροντυμένη-Η νέα μαρτυρία «φωτιά»