ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Γιατί οι Αρχές ψάχνουν στο οικογενειακό της περιβάλλον

Μαρκέλλα: Γιατί οι Αρχές ψάχνουν στο οικογενειακό της περιβάλλον

Το οικογενειακό περιβάλλον της δεκάχρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη μπαίνει στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών, κατά την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας, η οποία αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε, ως υπεύθυνη για την απαγωγή της.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του «Ιπποκράτειου», μακριά από το συγγενικό περιβάλλον της, ενώ οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη το χρονικό διάστημα της εξαφάνισής της, δηλαδή από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/06) έως και το πρωινό του Σαββάτου (23/06), παραμένουν σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε και ζούσε η δεκάχρονη.

Αναμένεται να ερευνηθούν οι σχέσεις της με την οικογένειά της, το σχολείο της και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά της. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου το Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως κατατέθηκε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για να πραγματοποιηθεί κοινωνικός έλεγχος της ζωής της δεκάχρονης. «Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην Αστυνομία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι αρχικές πληροφορίες για σημάδια από χειροπέδες στους καρπούς του κοριτσιού δεν επιβεβαιώνονται, ενώ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να αναζητούν τη γυναίκα που φέρεται να μίλησε στο κορίτσι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πριν χαθούν τα ίχνη της για σχεδόν 44 ώρες. Οι Αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει εντοπιστεί σε διάφορα βίντεο από κάμερες ασφάλειας αλλά σε κανένα από αυτά δεν εμφανίζεται με τη δεκάχρονη.

Στο μεταξύ, η δεκάχρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» κι έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα (19/06) η συνήγορος της οικογένειας της Μαρκέλλας, A.Νάσογλου, επιβεβαιώνοντας αρχικά την εμπλοκή γυναίκας με κόκκινα μαλλιά στην υπόθεση.

«Φυσικά και υπάρχουν τα στοιχεία, όμως δεσμευόμαστε ότι η υπόθεση είναι σε προανάκριση και πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα», σημείωσε σχετικά.

Σχετικά με την ίδια τη Μαρκέλλα, είπε πως παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της, όμως δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την επισκεφτεί.

Σήμερα ο αδελφός και η οικογένεια θα έχουν ακρόαση από την Εισαγγελία, ώστε να εξεταστούν ως πιθανοί κηδεμόνες του παιδιού, στην περίπτωση που κινδυνεύσει η κηδεμονία της μητέρας της.

Όσο αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η δικηγόρος είπε πως τα βίντεο που υπάρχουν εξετάζονται από όλη την οικογένεια, εκτιμώντας ότι σύντομα θα έχουμε την απάντηση.

«Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον», κατέληξε η δικηγόρος.

Η μητέρα της Μαρκέλλας μιλώντας στο MEGA είπε ότι βρίσκεται καθημερινά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συμμετέχει και η ίδια στις έρευνες, ωστόσο δεν έχει επικοινωνία με την κόρη της, καθώς κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από τους παιδοψυχολόγους.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020 - ΕΠΑΛ: Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Νέα Ελληνικά