ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στη Ρόδο με απευθείας πτήση από Σουηδία - Τι απαντά ο Θεοχάρης

Πανικός στη Ρόδο με απευθείας πτήση από Σουηδία - Τι απαντά ο Θεοχάρης
AP PHOTOS

Αναταραχή επικράτησε στο νησί της Ρόδου, μετά την πτήση τσάρτερ που έφτασε από την «απαγορευμένη» για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, Σουηδία

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε για το συγκεκριμένο συμβάν ότι θα μετέβαινε αεροσκάφος, το οποίο θα έφτανε στη χώρα μας με ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με το Mega, στην πτήση βρίσκονταν τουρίστες και όχι δημοσιογράφοι ή τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Θεοχάρης είπε καταρχάς σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».

Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, δίνονται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ' αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν πληρωθούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».

«Συναγερμός» σήμανε ωστόσο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες, κατά πάσα πιθανότητα, αποτελούσαν τουρίστες και όχι διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη - Στο 0,2 ο δείκτης μετάδοσης

Ρoή Ειδήσεων