ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι στον Προμαχώνα: Ουρές αυτοκινήτων με τουρίστες στα σύνορα

Εντατικοί έλεγχοι στον Προμαχώνα: Ουρές αυτοκινήτων με τουρίστες στα σύνορα
Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ουρές αυτοκίνητων με χιλιάδες τουρίστες έχουν σχηματιστεί και σήμερα, Τετάρτη (08/07), στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κυκλοφορία στο τελωνείο είναι πιο ομαλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως δημιουργούνται ουρές στα σημεία όπου βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν από τους απαιτούμενους ελέγχους στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Μέλη του ΕΟΔΥ και αστυνομικοί, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κάνουν συνεχώς συστάσεις στους συγκεντρωμένους ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ενόσω περιμένουν για να τους γίνει έλεγχος και οι περισσότεροι φορούν προστατευτικές μάσκες.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι έχουν γίνει πιο αυστηροί και από κάθε αυτοκίνητο κατεβαίνουν όλοι οι επιβάτες για να δώσουν δείγμα.

Δείτε βίντεο:

Γώγος: Πότε θα κλείσουν τα σύνορα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα δεδομένα στα σύνορά μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (08/07), ο καθηγητής εξήγησε ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα.

Επισήμανε, δε, ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι και από την Αλβανία έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι αυτά είτε αυτά θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να υπάρχει επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες.

Για τα νεότερα στοιχεία ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», προσέθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Αγνώριστος ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη (pics)