ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Ε.Ε.Σ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη (16/07/2020) ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ευθυγραμμισμένος πάντα με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς, βρίσκεται σε κάθε σημείο που υπάρχει ανάγκη βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.Σ. και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για τρία χρόνια, με προοπτική περαιτέρω επέκτασης. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι αφενός η βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, η ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών και αφετέρου η ιατρική κάλυψη και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε κάθε είδους διοργανώσεις. Επίσης, οι δύο πλευρές θα υποβάλλουν προτάσεις για παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προαγωγής υγείας, ενώ θα διαμορφώσουν κοινά προγράμματα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνδράμει τη Γ.Γ.Α. στους τομείς της υγειονομικής κάλυψης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε αθλητικά γεγονότα, πολιτιστικές και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις καθώς και σε αιμοδοσίες, ενώ παράλληλα, θα παρέχει εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο κ. Αυγερινός επισήμανε τη σπουδαιότητα της ενδυνάμωσης του αθλητισμού, της κοινωνικής συνοχής – αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και αλτρουισμού, ιδιαίτερα στα αθλούμενα νιάτα στα οποία προσβλέπει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη νέα πορεία που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr