ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για όσο διάστημα χρειαστεί

Σχολεία: Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για όσο διάστημα χρειαστεί
INTIME

Το κόστος για τις μάσκες των μαθητών σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα καλύψει η Πολιτεία.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί ανακοίνωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως εξήγησε, ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες.

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Κεραμέως για τις μάσκες: Πού θα πρέπει να τις φορούν οι μαθητές

Διευκρινίσεις σχετικά με την χρήση μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής…

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται»…

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού αναμένεται να «κλειδώσουν» και οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχολείων, τις οποίες θα παρουσιάσει αναλυτικά την ερχόμενη Δευτέρα η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, σε πλήρη σύνθεση και χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία ή άλλα μέτρα πλην της χρήσης μάσκας, των αποστάσεων και των χωριστών διαλειμμάτων, όπως λέγεται από την κυβέρνηση ότι εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Το μυστικό σχέδιο των Τούρκων για το Αιγαίο - Τι είναι το «Suga