ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη - Απίστευτη καταγγελία: Κατέρρευσε ξενοδοχοϋπάλληλος από την πολλή δουλειά

Κρήτη - Απίστευτη καταγγελία: Κατέρρευσε ξενοδοχοϋπάλληλος από την πολλή δουλειά

Σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε στο cretapost, ο εργαζόμενος δούλευε καθημερινά 15 ώρες

Σε… εξόντωση οδηγούνται πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού - σύμρφωνα όσα μεταδίδει το cretapost - εξαιτίας της παράνομης υπερεργασίας που υποβάλλονται από τους εργοδότες τους.

Χαρακτηριστικό είναι και το νέο παράδειγμα που έφερε στο «φως» το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου που αφορά έναν εργαζόμενο που λόγω της πολλής δουλειάς κατέρρευσε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε στο cretapost, ο εργαζόμενος δούλευε καθημερινά 15 ώρες για ένα μήνα και χωρίς ρεπό σε δύο ξενοδοχεία στην Αμμουδάρα του ίδιου εργοδότη.

Μετά από τόση εξαντλητική δουλειά ο εργαζόμενος κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την διάγνωση να είναι αποκαλυπτική: «υπογλυκαιμία λόγω εντατικής εργασίας και μειωμένη λήψη υγρών – τροφή με ορθοστατική υπόσταση και χρήζει αναρρωτικής άδειας».

Η… έκπληξη όταν επέστρεψε στη δουλειά

Οι εκπλήξεις για τον άτυχο εργαζόμενο δεν σταματούν στην υπερκόπωσή του καθώς όταν επέστρεψε στη δουλειά έμαθε πως δεν πρόκειται να πάρει την δουλειά του πίσω.

Αντιθέτως – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ο εργοδότες του πρότεινε μία κατώτερη θέση σε άλλο ξενοδοχείο, του ίδιου ομίλου, που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στις Γούβες.

«Αυτές τις καταστάσεις δυστυχώς βιώνουν οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με αυτά που μας καταγγέλλουν, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και σε μεγαλύτερη έκταση κατά τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει καταγγελθεί στους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω έλεγχο .

Καλούμαι την Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά να πάρει μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Το Σωματείο μας παραμένει στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την διασφάλιση της εργατικής νομοθεσίας», καταλήγει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις