ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αγωνία για την Αττική - Σκέψεις για καθολική χρήση μάσκας (vid)

Κορονοϊός: Αγωνία για την Αττική - Σκέψεις για καθολική χρήση μάσκας (vid)
Intime News

Την Τρίτη (15/09) οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα - Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κακή επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν διάφορες περιοχές στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες εστίες διασποράς αλλά και το γεγονός πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας κατά τους επιδημιολόγους, οδηγεί την κυβέρνηση στην λήψη νέων οριζόντιων μέτρων, τα οποία όμως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία, σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα. Μάς κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων, τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί», είπε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Οι τρεις «κόκκινοι» δήμοι

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

Η επιβαρυμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς από τους 501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, και από τους 54 διασωληνομένους οι 20 είναι σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό».

Ομαλά το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και ότι «η συντριπτική πλειoνότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Ερντογάν - Άγριο κράξιμο για την «απόσυρσή» του