ΕΛΛΑΔΑ

Μηταράκης για Καμένα Βούρλα: «Είναι απόβλητα τα παιδιά;»

Μηταράκης για Καμένα Βούρλα: «Είναι απόβλητα τα παιδιά;»

Παράληλλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποκάλυψε πως καταργούνται όλα τα ξενοδοχεία-δομές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αποκάλυψε το τέλος των ξενοδοχείων-δομών ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για όσα έγιναν στα Καμένα Βούρλα με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«32 δομές αρκούν… Θα καταργήσουμε όλα τα ξενοδοχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, επειδή οι ροές είναι πολύ μειωμένες το 2020 και οι υπηρεσίες ασύλου δουλεύουν με διπλάσια ταχύτητα» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τις αντιδράσεις κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ενάντια στην προσωρινή φιλοξενία λίγων δεκάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής διερωτήθηκε εάν «είναι απόβλητα τα παιδιά».

Τόνισε ότι η αντίδραση στα Καμένα Βούρλα βγάζει άσχημη εικόνα για τη χώρα μας. «Άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά μετά τη φωτιά στη Μόρια δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους 740 παιδιά απ’ όλες τις δομές των νησιών, για πρώτη φόρα δεν θα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στις δομές. Σε όλη τη χώρα υπήρξε θετική αντίδραση για τα παιδιά που φεύγουν, μένουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις γραπτές διαδικασίες. 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση φεύγει» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Όπως εξήγησε όταν ρωτηθήκαν στα Καμένα Βούρλα τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι θα έρθουν ανήλικοι είχαν πει «θα είχαμε κλείσει το δρόμο πριν έρθετε».

«Θα μάς είχε ζητήσει κανείς να ενημερώσουμε αν φέρναμε 30 παιδιά από το ορφανοτροφείο Πειραιά; Είναι απόβλητα τα παιδιά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι οι δομές στα νησιά τελούν υπό υγειονομικό αποκλεισμό, καθώς υπάρχουν μόνο οι απαραίτητες υπηρεσίες και υγειονομική παρουσία.Ο υπουργός διευκρίνισε ότι την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα υπάρχουν 130.000 νόμιμοι μετανάστες. Σημείωσε παράλληλα ότι στη δομή στο Καρά Τεπέ βρίσκονται περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως ανέφερε εξάλλου, οι πρόσφυγες που φεύγουν από τα νησιά στο μεσοδιάστημα πήγαιναν στην πλατεία Βικτωρίας, τώρα τους δίνεται η δυνατότητα για προσωρινή διαμονή σε ξενοδοχεία μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ η άλλη λύση είναι η δημιουργία δομής προσωρινής διαμονής προσφύγων στον Ελαιώνα, και προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται συζήτηση με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο - Το πρόγραμμα και οι στόχοι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ