ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός: Συνεχίζονται τα rapid test στην Πέλλα - Οκτώ θετικοί στον Αγ. Παντελεήμονα

Κορoνοϊός: Συνεχίζονται τα rapid test στην Πέλλα - Οκτώ θετικοί στον Αγ. Παντελεήμονα
INTIME

Αντιμέτωπη με το βαρύ φορτίο του κορονοϊού, έρχεται καθημερινά η χώρα μας.

Τα μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματολειπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής ήδη έδειξαν θετικούς στον κορονοϊό 8 κατοίκους της περιοχής μεταξύ αυτών τον ιερέα και τον ψάλτη της παρακείμενης στο Γηροκομείο «Αττική», εκκλησίας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Δύο ακόμη άνθρωποι κατέληξαν σήμερα (04/10) έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.Πρόκειται για έναν 82χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν και έναν 72χρονο που είχε μεταφερθεί από τη Λήμνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Συναγερμός για τα γηροκομεία της χώρας

Στο Γηροκομείο «Αττική» συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παραμένει η αγωνία για την τύχη των ηλικιωμένων, καθώς οι 48 από τους 85 τρόφιμους της δομής έχουν ήδη νοσήσει. Ο εργαζόμενος νοσηλευτής που φέρεται ως ο «ασθενής 0» δηλώνει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη διασπορά, καθώς όπως λέει ο ίδιος αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 16 και συμπτώματα 20 του μηνός, ενώ ο ηλικιωμένος είχε ασθενήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης είπε πως έφυγε από τη δομή διότι είχε βρει νέα δουλειά.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς τρεις διοικητικές έρευνες και μία εισαγγελική είναι σε εξέλιξη με σκοπό να εντοπιστούν και βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες για τη διασπορά.

Στην Καρδίτσα, άλλοι 2 εργαζόμενοι στο γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται ως και τις 12 Οκτωβρίου η δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, παρατείνεται, έως και 12 Οκτωβρίου ο υγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας Κουτσόχερου Λάρισας.

Πέλλα: Συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ - Έλεγχοι στα εργοστάσια για την τήρηση των μέτρων

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα τεστ κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας, μετά τον συναγερμό που σήμανε από τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία της περιοχής. Και σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν ελέγχους σε κατοίκους της Σκύδρας και όχι μόνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και πόσο μεγάλη είναι η διασπορά του ιού. Σύμφωνα με το ΕΟΔΥ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τους S-400! Έβαλαν στο… στόχαστρο ελληνικά F-16