ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δραματική προειδοποίηση: Χριστούγεννα με 2.000 κρούσματα την ημέρα εάν δεν πάρουμε μέτρα

Κορονοϊός - Δραματική προειδοποίηση: Χριστούγεννα με 2.000 κρούσματα την ημέρα εάν δεν πάρουμε μέτρα
Intime News

Όπως επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν δεν παρθούν επιπλέον μέτρα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900. 

Την αναγκαιότητα να παρθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα εκτοξευθούν.

Όπως επισήμανε, αν δεν παρθούν επιπλέον μέτρα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900.

«Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί η χρήση μάσκας παντού, μέτρο, που όπως σχολίασε, «μπορεί ακόμη να λειτουργήσει».

«Αν επιβάλλουμε το "μάσκα παντού", τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170» επισήμανε.

Δείτε όσα δήλωσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

Βατόπουλος: Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα

«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο» τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, υπάρχει «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι οι επιδημιολόγοι με την Πολιτική Προστασία βάζουν το χρώμα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και ανάλογα εφαρμόζονται τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός, που είναι αυτός στα μέσα μεταφοράς και ο μη αναγκαίος, που παρατηρείται στις πλατείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καμπανάρος: «Είχε την αίσθηση του χρέους» - Συγκλονίζουν οι συγγενείς του