ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Γιατί είναι κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Γιατί είναι κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Κορονοϊός - Όλες οι εξελίξεις: Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε στις 22 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, κρούει μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα για να αποδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη. Και πρόσθεσε: «η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες ήρθε μετά την χαλάρωση που επήλθε».

Απαντώντας στην ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τα όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου μεγάλα αστικά κέντρα να μην μπουν σε lockdown η κα. Παγώνη ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν όριο αλλά παράμετροι. «Οι παράμετροι αυτοί είναι η αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων αλλά και των διασωληνωμένων. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα θα τηρηθούν οπότε και τα κρούσματα θα μειωθούν. Σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρξει αύξηση και ίσως δούμε και 4ψήφιους αριθμούς».

Σε σχέση με την κατάσταση στις Σέρρες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά τόνισε ότι στην περιοχή έχει σημασία να γίνει γρήγορα η ιχνηλάτηση. Επίσης η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Αν γίνει συνολική προσπάθεια από τον πληθυσμό θα πράγματα θα είναι καλύτερα. Και σε αυτή την περίπτωση το επόμενο 10ήμερο είναι κρίσιμο».

Σέρρες: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown με 239 ενεργά κρούσματα

«Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown οι Σέρρες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της σύσκεψης υπό τον Ν.Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα και 442 επαφές υψηλού κινδύνου.

«Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μεγάλη επιδημιολογική επίθεση», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Σερρών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα, με μεγάλες μετακινήσεις σε άλλες περιοχές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ενώ 442 στενές επαφές υψηλού κινδύνου.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε εντατικοποίηση ελέγχων, στοχευμένα τεστ και ενημέρωση του κόσμου για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας.

«Άμεσοι σύμμαχοί μας οι νέοι άνθρωποι», τόνισε, καλώντας τους να δώσουν μαζί τη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. «Η περιοχή έχει δείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ότι μπορεί να την κερδίσει», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία, καθώς όπως είπε, δεν παρουσιάζουν εσωτερική συρροή. «Είναι ένα θέμα, το πού θα βρίσκονται τα παιδιά, εάν είναι κλειστά τα σχολεία. Παντού στον κόσμο τα σχολεία κλείνουν τελευταία. Ωστόσο, παραμένουμε σε συναγερμό», δήλωσε.

Τζιτζικώστας: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown η περιοχή

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

«Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, «είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η νέα τουρκική NAVTEX και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου - Πού το πάει ο Ερντογάν;