ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νεκρός 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ - Στους 576 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορονοϊός: Νεκρός 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ - Στους 576 οι νεκροί στη χώρα μας

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων από covid-19 στην Ελλάδα.

Ένας 82χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας από την πανδημία στους 576.

Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Αν δεν αποδώσουν τα δύο μέτρα που εφαρμόστηκαν από το πρωί του Σαββάτου (24/10), δηλαδή η μάσκα παντού και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας σε «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές, τότε η κυβέρνηση μαζί με την επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει ξανά νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως και τις 05:00 και η καθολική χρήση μάσκας στις πορτοκαλί και τις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ικανά να ανακόψουν τη διασπορά του κορονοϊό.

«Πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα για να αποδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Αν γίνει συνολική προσπάθεια από τον πληθυσμό θα πράγματα θα είναι καλύτερα. Και σε αυτή την περίπτωση το επόμενο 10ήμερο είναι κρίσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πριν το lockdown έχει νέα μέτρα

Εκτός των δύο μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή, στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα πακέτα μέτρων, πιο αυστηρά, που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές πόλεις με βεβαρημένο ιικό φορτίο.

Τα τρία νέα μέτρα κατά του κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.
  • Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι. Να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο.

Εν τούτοις, όπως αναφέρει «το Βήμα», στην... εργαλειοθήκη της η κυβέρνηση έχει πάντα και το οριζόντιο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, το επόμενο διάστημα και εφόσον οι αριθμοί συνεχίζουν να μαρτυρούν ότι το επιδημικό κύμα απέχει μακράν από το σημείο εκτόνωσής του, η επιβολή επιπλέον περιορισμών είναι αναπόφευκτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εάν τα κρούσματα φθάσουν τα 2.000 καθημερινά, οι εντατικές γεμίσουν και το σύστημα υγείας φτάσει στα όριά του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενικό lockdown.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν