ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε»: Τότε θα γίνει το lockdown στην Ελλάδα - Η απόφαση του Μητσοτάκη

«Κλείδωσε»: Τότε θα γίνει το lockdown στην Ελλάδα - Η απόφαση του Μητσοτάκη

Η εργαλειοθήκη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού δεν εξαντλείται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και το νυχτερικό «lockdown». Ποια μέτρα εξετάζονται.

Η πρώτη φάση της κρίσιμης επιχείρησης συγκράτησης του σφοδρού δεύτερου πανδημικού κύματος, που τείνει να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, ξεδιπλώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Εν τούτοις, όπως αναφέρει «το Βήμα», η εργαλειοθήκη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση δεν έχει εξαντληθεί στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και το νυχτερινό «shutdown».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, το επόμενο διάστημα και εφόσον οι αριθμοί συνεχίζουν να μαρτυρούν ότι το επιδημικό κύμα απέχει μακράν από το σημείο εκτόνωσής του, η επιβολή επιπλέον περιορισμών είναι αναπόφευκτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εάν τα κρούσματα φθάσουν τα 2.000 καθημερινά, οι εντατικές γεμίσουν και το σύστημα υγείας φτάσει στα όριά του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενικό lockdown.

Για να αποφευχθεί αυτό, απαιτείται αυστηρή τήρηση των νέων μέτρων, που εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 και 05:00.

Στο ίδιο πλαίσιο, το «απαγορευτικό» ταξιδιών εντός της χώρας, μέτρο που ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές, φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα, σε μία προσπάθεια, να εγκλωβιστεί εντός των ορίων των επιβαρυμένων επιδημιολογικά ζωνών.

Η περίπτωση των Σερρών άλλωστε, καταδεικνύει το πόσο αθόρυβα μπορεί να κινηθεί ο πανδημικός ιός στην κοινότητα, οδηγώντας σε έκρηξη των κρουσμάτων.

Παράλληλα, εξετάζεται το σενάριο ακόμα μεγαλύτερης συρρίκνωσης του ωραρίου λειτουργίας στους κλάδους εστίασης και διασκέδασης, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 «αυξημένης επιτήρησης», στις οποίες έχουν ενταχθεί εκτός από την Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Θήβα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σέρρες: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown με 239 ενεργά κρούσματα - Τι είπε ο Χαρδαλιάς