ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Δείτε τις πρώτες εικόνες από το ατύχημα

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Δείτε τις πρώτες εικόνες από το ατύχημα
Οι πρώτες εικόνες από τη σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά
ΣΚΑΪ

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» με πλοίο του εμπορικού ναυτικού στον Πειραιά.

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», είχε σύγκρουση με ένα πλοίο του εμπορικού ναυτικού με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση, καθώς έσπευσαν ενισχύσεις και ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρό ατύχημα. Στο ρεπορτάζ του σταθμού έγινε λόγος ακόμα και για ανθρώπους που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για τέσσερα άτομα του πληρώματος του «Καλλιστώ» τα οποία βρέθηκαν στη θάλασσα αλλά άμεσα έγινε περισυλλογή τους. Πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς δεν υπάρχουν, αλλά αναφέρθηκε πως το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση μετά το ατύχημα και στο σημείο επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον Πειραιά

Ποιο είναι το πλοίο «Καλλιστώ»

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» είναι ένα από τα 12 τύπου HUNT που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της Vospert Thornycroft στην Αγγλία. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989.

Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές