ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην ταινία «Ευδοκία».

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, άφησε την Τρίτη ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς. Ο ηθοποιός πέθανε χθες, Τρίτη, και την είδηση έκαναν γνωστή η σύζυγος του και η κόρη του μέσω των προφίλ τους στο Facebook.

«Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» έγραψε η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Κική Διόγου.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν βραβεία. Μεταξύ αυτών, «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, «Το κορίτσι του 17» του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά, που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Πήρε επίσης μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή, όπως οι «Άνθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος», ενώ έβαλε τη σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α., ενώ είχε παίξει και στην «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε το 1975 στο θέατρο «Κάππα», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, με πρωταγωνιστές τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.