ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Γλύτωσαν τη σφαγή 1.300 μινκ στην Πυλαία - Όλα αρνητικά στον ιό

Κορονοϊός: Γλύτωσαν τη σφαγή 1.300 μινκ στην Πυλαία - Όλα αρνητικά στον ιό

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες  στο εξής θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας τους

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα τεστ που διενεργήθηκαν σε βιζόν που εκτρέφονται σε μονάδα που λειτουργεί εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάτος, μετά το συμβάν σε μονάδες εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ προέβησαν προληπτικά σε δειγματοληψίες στα βιζόν που εκτρέφονται στην προαναφερόμενη μονάδα γιατί «του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν.

Ο έλεγχος δεν έδειξε καμία απολύτως ένδειξη. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος «οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΠΚΜ στο εξής θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας τους και οι έλεγχοι θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε απρόοπτες εκπλήξεις».

Στη συγκεκριμένη μονάδα εκτρέφονται περί τα 1.200 με 1.300 γουνοφόρα ζώα. Παρότι δεν έχει άδεια λειτουργίας, λειτουργεί νομότυπα βάσει της νομοθεσίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και υποχρεούται να αδειοδοτηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2020: Πότε πληρώνται ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ