ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Αύρες της ΕΛ.ΑΣ ρίχνουν νερό στους συγκεντρωθέντες του ΚΚΕ

Πολυτεχνείο: Αύρες της ΕΛ.ΑΣ ρίχνουν νερό στους συγκεντρωθέντες του ΚΚΕ

Πολυτεχνείο: Με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με πυκνή ρίψη δακρυγόνων, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε καρέ - καρέ τα άγρια επεισόδια 

Νέα άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 14:00 με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να διαλύσουν τη διαδήλωση που έλαβε χώρα στην Πανεπιστημίου, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Συγκεκριμένα τα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές.

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

Στο σημείο βρέθηκαν Αύρες της ΕΛ.ΑΣ, τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού που έχει στο οπλοστάσιο της η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία προσπαθούσαν να διαλύσουν την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου μιάμιση ώρα αργότερα και ακολούθως άνοιξε και η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

Με το ξέσπασμα του δεύτερου γύρου των επεισοδίων οι διαδηλωτές του κατευθύνθηκαν να τρέχουν προς την Ομόνοια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Πατησίων, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Δείτε το βίντεο:

«Αστακός» η Αθήνα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στη σκιά της πανδημίας και εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ είναι ενδεικτικά της διάθεσης της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνωστισμού ή και αναταραχής εν μέσω του δεύτερου ενδημικού κύματος.

Στο πλαίσιο αυτού εντάσσεται και η απαγόρευση των συναθροίσεων που ισχύει από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αύριο το βράδυ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Πολυτεχνείο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης