ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας – Θέμα ωρών οι αεροδιακομιδές

Κορoνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας – Θέμα ωρών οι αεροδιακομιδές
INTIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΑπελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, καθώς κινδυνεύουν να εξαντληθούν ακόμα και οι εφεδρείες του ΕΣΥ.

Σήμερα το πρωί και τα 40 κρεβάτια στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ήταν κατειλημμένα. 100% πληρότητα στην εντατική κορονοϊού είχε το πρωί και το νοσοκομείο Παπανικολάου (43/43).

Ίδια εικόνα και στο Ιπποκράτειο (14/14), με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλεύονται στα χειρουργεία μέχρι να βρεθεί κρεβάτι εντατικής.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς διακομίζονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών, για να απελευθερωθούν κρεβάτια εντατικής για τους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν επιστρατεύσει και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών, όμως, ξεπερνά το ρυθμό αποσυμπίεσης των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα.

Έτσι, είναι θέμα ημερών – αν όχι ωρών – να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Γ, που προβλέπει αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία άλλων περιφερειών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Αρχικά στην Αττική, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ covid είναι στο 70%, και σε δεύτερο χρόνο σε νοσοκομεία κι άλλων περιφερειών.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να το επιτρέπει η κατάσταση υγείας τους ασθενούς.

Για το σκοπό αυτό η Ελλάδα έχει προμηθευτεί 11 ειδικές κάψουλες.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Αυτοί οι κωδικοί «καταργούνται» μετά τις 9 το βράδυ