ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Δύσκολη η κατάσταση και στην Αττική - «Να μην βρεθούμε προ αδιεξόδου»

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Δύσκολη η κατάσταση και στην Αττική - «Να μην βρεθούμε προ αδιεξόδου»

Όπως εξήγησε ο κ Εξαδάκτυλος τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν στο όριο - Τι απαντά για τους διασωληνωμένους

Για τα φλέγοντα ερωτήματα που ταλανίζουν, σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, τους διασωληνωμένους, αλλά και για το πότε θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα αποτελέσματα των σκληρών μέτρων ανάσχεσης του ιού, που βρίσκονται εδώ και τρεις εβδομάδες σε εφαρμογή, μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Εξαδάχτυλος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το τι αναμένεται να γίνει στις εντατικές», όπως εξήγησε αυτό εξαρτάται από το ποιες ηλικίες θα νοσήσουν, «για άλλο χρόνο μπαίνει στην εντατική ένας μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος, για λιγότερο χρόνο ένας νεότερος». «Περιμένουμε να αποδώσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα, όταν γίνει αυτό θα μειωθούν οι αριθμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων αναμένεται να επιφέρει και μείωση στον αριθμό των ανθρώπων που εισάγονται στις ΜΕΘ. «Περιμένουμε μια αποκλιμάκωση των αριθμών. Πρώτα θα δούμε να αποκλιμακώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων μετά των νοσηλειών», αναφέροντας στη συνέχεια ότι το επόμενο διάστημα, «περιμένουμε πάντως να μην βλέπουμε μεγάλη αύξηση σε καθημερινή βάση της τάξης του 10%».

Για το πιεσμένο σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, λόγω των νοσηλειών ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι τα νοσοκομεία εκεί λειτουργούν στο όριο, αλλά όπως εξήγησε «ενισχύονται διαρκώς», συμπληρώνοντας «αν θα φτάσουμε να έχουμε νοσηλευόμενους εκτός νοσοκομείου αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες». Για περαιτέρω μέτρα στην Θεσσαλονίκη όπως αποκάλυψε στη συνέχεα, «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση».

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογείται η κατάσταση στην Αθήνα, ανέφερε ότι οι καθημερινοί αριθμοί των κρουσμάτων είναι και εκεί υψηλοί. «Το ότι είναι χαμηλότεροι από την Θεσσαλονίκη, δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό», κρούοντας «καμπανάκι» κινδύνου ότι οι αριθμοί θα πρέπει να μειωθούν οπωσδήποτε, γιατί αν τυχόν υπάρξει περαιτέρω έξαρση «τότε θα βρεθούμε προ αδιεξόδου».

Σημειώνεται ότι τα σημερινά κρούσματα στην Αττική, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ παρουσίασαν ανησυχητική αύξηση, καθώς από τα 564 χθες Τετάρτη (18/11) εκτινάχθηκαν στα 646.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τριψήφιος αριθμός σε 8 Περιφέρειες - «Έκρηξη» σε Θεσσαλονίκη και Αττική