ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 16 νεκροί στην Ελλάδα σε λίγες ώρες

Κορονοϊός: 16 νεκροί στην Ελλάδα σε λίγες ώρες
INTIME NEWS

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Μπαίνοντας στην τρίτη εβδομάδα του lockdown παρατηρήθηκε μια μικρή σταθεροποίηση στα κρούσματα γεγονός που άφησε για πρώτη φορά μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

Όσο, βέβαια, δεν υπάρχει αισθητή πτώση τόσο θα συνεχίσουν να καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ σε διασωληνωμένους (549 τη Δευτέρα) και θανάτους.

Δυστυχώς για τη χώρα και για τους συνανθρώπους μας, μέσα σε 72 ώρες «έφυγαν» 295 συμπολίτες μας «χτυπημένοι» από τον κορονοϊό, σε ένα από τα πιο φονικά τριήμερα από την αρχή της πανδημίας.

Το χειρότερο αριθμητικό δεδομένο, όμως, που μπορεί να παρατηρήσει κανείς έχει να κάνει με την αύξηση των θανάτων σε ό,τι αφορά τους νέους ανθρώπους.

Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των νέων που χρειάζεται να διασωληνωθούν και να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Τις τελευταίες 72 ώρες χάθηκαν τρεις νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 ως 39 ετών με τελευταίο θύμα τον 25χρονο Θοδωρή Παυλίδη από τις Σέρρες, τον νεότερο άνθρωπο που «έφυγε» λόγω του φονικού ιού.

Παράλληλα, σε διάστημα ενός μήνα (23 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου), καταγράφηκαν διπλάσιοι θάνατοι από όσοι είχαν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Στις 23 Οκτωβρίου οι συνολικοί θάνατοι ήταν 559, ενώ χθες (23.11) έφτασαν στους 1714.

Μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή, χάθηκαν 1.155 ζωές στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού.

Ανησυχητικό, επίσης, είναι το γεγονός πως από την αρχή του Νοεμβρίου οι νεότερες ηλικίες έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από κάθε άλλη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Στο διάστημα 1 – 23 Νοεμβρίου, έχασαν τη ζωή τους 1.088 άνθρωποι και οι 130 ήταν ηλικίας 18-64 ετών, με τους τέσσερις εξ αυτών να είναι κάτω των 40 ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα