ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα - Φόβοι για πιθανή υποτροπή

Κρούσματα σήμερα: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα - Φόβοι για πιθανή υποτροπή

Κρούσματα σήμερα: «Βαρόμετρο» για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού αποτελούν τα κρούσματα κορονοϊού που θα καταγραφούν αυτή την εβδομάδα, με την άρση των περιοριστικών μέτρων να μετατίθεται προς τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Τα κρούσματα προς το παρόν δεν παρουσιάζουν την επιθυμητή πτώση που θα επιτρέψει το «ξεκλείδωμα» της χώρας.

Χθες, εντοπίστηκαν 2.199 κρούσματα, αριθμός που χτυπάει «κόκκινο» σε επιτροπή λοιμωξιολόγων και κυβέρνηση.

Σήμερα, οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, για να φανεί αν ο αριθμός σταθεροποιείται σε αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αγωνία όλων είναι αν η σταδιακή και πολύ προσεκτική άρση των μέτρων - η οποία αναμένεται να έρθει πριν από τα Χριστούγεννα - μπορεί να οδηγήσει σε νέα «εκτόξευση» των κρουσμάτων, πράγμα που θα οδηγήσει σε νέα πίεση του συστήματος Υγείας.

Η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει καθημερινά, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να καταλήξει στο χάρτη εξόδου από το lockdown, το οποίο σε κάθε περίπτωση αναμένεται να παραταθεί, όπως κατέστησε σαφές, μιλώντας στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι περιορισμοί έως τις γιορτές, αναμένεται να ληφθούν και να παρουσιαστούν, από τον πρωθυπουργό προς το τέλος της εβδομάδας.

Κρούσματα: Τα τέσσερα «κλειδιά»

Επιστήμονες και κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να δίνουν ημερομηνίες και η προσοχή εστιάζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται στις καθημερινές πλέον συσκέψεις της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Oι βασικές παράμετροι που θα συνυπολογιστούν είναι τέσσερις:

  • Πίεση στο σύστημα υγείας
  • Ημερήσια κρούσματα
  • Εισαγωγές – εξιτήρια στα νοσοκομεία
  • Δείκτης θετικότητας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»