ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εκτός εκκλησιών οι πιστοί για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου (pics)

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εκτός εκκλησιών οι πιστοί για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου (pics)
Newsbomb.gr

Με τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό να είναι σε ισχύ εδώ κι έναν μήνα, ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου έγινε με διαφορετικό τρόπο τη φετινή χρονιά.

Όπως συνέβη και με άλλες, μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, έτσι και σήμερα 6 Δεκεμβρίου ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου ήταν διαφορετικός. Το lockdown δεν επιτρέπει συναθροίσεις και προσέλευση πιστών στις εκκλησίες, με τους κληρικούς να τελούν, ωστόσο, κανονικά της λειτουργίες.

Στον Άγιο Νικόλαο στην Αθήνα, από νωρίς το πρωί της Κυριακής αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν για να βρεθούν έστω και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Με τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις, κάποιοι παρέμειναν εκεί για να ακούσουν από τα μεγάφωνα τη λειτουργία, η οποία τελέστηκε κανονικά από τος ιερείς του ναού.

Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που ήταν στον χώρο προκειμένου να προλάβει τη συγκέντρωση αρκετών ατόμων και την πιθανότητα να παραβιαστούν τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται μετά την εφαρμογή του lockdown στη χώρα, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» - Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου