ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμικό Ναυτικό – Άγιος Νικόλαος: Χρόνια πολλά στον Στόλο μας – Οι ευχές του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Πολεμικό Ναυτικό – Άγιος Νικόλαος: Χρόνια πολλά στον Στόλο μας – Οι ευχές του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Τιμή και Δόξα στην ελληνική ναυτοσύνη – Ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη!

Τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο εορτάζει σήμερα (06.12) το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τον Άγιο Νικόλαο να τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας. Είναι προστάτης των ναυτικών, του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και των φτωχών.

Την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.

Δείτε την gallery:

Στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Πολεμικό Ναυτικό για τη σημερινή εορτή του προστάτη του Αγίου Νικολάου με ανάρτησή του στο twitter. «Εορτάζει το Πολεμικό μας Ναυτικό και ο Προστάτης του 'Αγιος Νικόλαος. Εορτάζουν οι υπερασπιστές της εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς! Χρόνια πολλά!», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.