ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά – Ζήτησε να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη ο δήμος

Κατερίνη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά – Ζήτησε να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη ο δήμος
GrTimes

Έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης, με τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο να ζητάει την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» τη Βόρεια Ελλάδα από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές. Ανάμεσά τους και η Κατερίνη, που αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα διάβρωσαν μεγάλο μέρος της ακτής, με τη θάλασσα να εισβάλει στη στεριά και να δημιουργεί προβλήματα και καταστροφές. Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος της Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, σε δηλώσεις που έκανε ζήτησε να κηρυχθούν όλες οι δημοτικές ενότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος στην ιστοσελίδα GRTimes.gr.

Δύσκολες καταστάσεις βίωσε τη Δευτέρα η ΚατερίνηGRTimes.gr

«Μηχανήματα επιχειρούν στο παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, δημιουργώντας ένα τοίχος άμμου για να μην μπει το κύμα ξανά στη στεριά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε σήμερα το πρωί μήνυμα 112 στους πολίτες, συμβουλεύοντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης εξηγώντας πως μπορεί τα φαινόμενα να εξασθένησαν, πλην όμως η πόλη προσπαθεί να οχυρωθεί καθώς υπάρχει πρόγνωση για νέα κακοκαιρία από την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουκοδήμος πέρα από το θέμα των έντονων καιρικών φαινόμενων, σχολίασε πως αυτό που προέχει είναι να κερδηθεί η μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Όπως υποστήριξε γίνεται συγκινητική προσπάθεια από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ευχαρίστησε γιατρούς που έφτασαν στην Κατερίνη για να βοηθήσουν στο νοσοκομείο προερχόμενοι από την Αθήνα και το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς