ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαγευτικές εικόνες στην πλατεία Αριστοτέλους - Φωταγωγήθηκε το δέντρο

Θεσσαλονίκη: Μαγευτικές εικόνες στην πλατεία Αριστοτέλους - Φωταγωγήθηκε το δέντρο

Με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, η πλατεία Αριστοτέλους φόρεσε και επισήμως τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τα φετινά, εντελώς διαφορετικά Χριστούγεννα.

Συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ημέρες δούλευαν πυρετωδώς για τον στολισμό στην πλατεία Αριστοτέλους, ο οποίος σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε και τυπικά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην «καρδιά» της πόλης.

Το κεντρικό δέντρο που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους έχει ύψος 13 μέτρων. Έχει στολιστεί με 9.000 λαμπιόνια, ενώ πλαισιώνεται από 1.500 λάμπες.

Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show). Στην πλατεία Αριστοτέλους (στη γωνία) έχει τοποθετηθεί και δεύτερο δέντρο ύψους 16 μέτρων. Από τη γιορτινή Αριστοτέλους δεν λείπει η φάτνη αλλά και οι Κόκκινοι Πύργοι που χρησιμοποιήθηκαν και στον περσινό στολισμό.

Δείτε μαγευτικές εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα Χριστούγεννα η κίνηση στους δρόμους θα είναι μειωμένη συγκριτικά με άλλες χρονιές, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο δήμος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να γεμίσει κάθε γωνιά της πόλης με φως δημιουργώντας μια νότα χαράς στους πολίτες εν μέσω της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, προχώρησε στον στολισμό των νοσοκομείων της πόλης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να στολιστεί και η αγορά στο Καπάνι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)