ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ερημιά και μαζικά rapid test σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Lockdown: Ερημιά και μαζικά rapid test σε Κοζάνη και Δυτική Αττική
ΙΝΤΙΜΕ

Άδειοι δρόμοι και κλειστά καταστήματα συνθέτουν το σημερινό σκηνικό σε Δυτική Αττική και Κοζάνη, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα του αυστηρότερου lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού

Εντατικοί ήταν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι έλεγχοι της αστυνομίας, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν δωρεάν rapid test στους κατοίκους.

Όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ του Open TV, η στολισμένη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ελευσίνα, η οποία άλλες χρονιές τέτοια εποχή έσφυζε από ζωή, ήταν σχεδόν άδεια από κόσμο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Η κίνηση στην αγορά των περιοχών της Δυτικής Αττικής ήταν ιδιαίτερα υποτονική, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι του Ασπροπύργου τελείωσαν νωρίς με τις εκκρεμότητές τους μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής και σήμερα το κέντρο της πόλης ήταν σχεδόν έρημο. Την ίδια ώρα, στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία πραγματοποιούν δωρεάν rapid test, με τη μέθοδο drive threw, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.



Σύμφωνα με το Open, εξονυχιστικοί είναι και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς κάθε αυτοκίνητο που εντοπίζεται να κυκλοφορεί, ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ελέγχεται για να διαπιστωθεί εάν οι επιβαίνοντες διαθέτουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που επιτρέπουν τη μετακίνηση τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ακυρώνονται τα Χριστούγεννα για τους Βρετανούς – Νέα σκληρά μέτρα από Τζόνσον