ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Οι γιορτές θα φέρουν νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - Και τρίτο κύμα το Φλεβάρη

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Οι γιορτές θα φέρουν νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - Και τρίτο κύμα το Φλεβάρη

Κορονοϊός: «Έχω χάσει ανθρώπους επειδή κόλλησαν από τα παιδία τους, δεν θέλω να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές», δήλωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr, o διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα «κρυφά» κρούσματα διότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα τις ημέρες των εορτών, θα υπάρξει πολύ μεγάλος κίνδυνος. Επιπλέον ο κ. Καπραβέλος σχολίασε των αριθμό τον εννέα ατόμων στα γιορτινά τραπέζια, τονίζοντας πως για να καθίσουν τόσα άτομα στο ίδιο τραπέζι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να προέλθει το τρίτο κύμα της πανδημίας, διότι ο ιός είναι εδώ και είναι ενεργός, οι επαφές με άλλες οικογένειες θα επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στο Newsbomb,gr. Παράλληλα αναφέρει πως δύσκολα τα τραπέζια θα περιοριστούν στα εννέα άτομα.

«Εμείς είμαστε καθημερινά στις μονάδες εντατικής θεραπείας βλέπουμε τι συμβαίνει, με ανησυχεί πάρα πολύ η εορταστική περίοδος, διότι έχω χάσει ανθρώπους επειδή κόλλησαν από τον γιό η την κόρη τους. Η ανάμιξη των επαφών θα πυροδοτήσει νέα έκρηξη κρουσμάτων. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε τρίτο κύμα, ο ιός είναι εδώ και είναι ενεργός. Δεν είναι το ιικό φορτίο που με τρομάζει, είναι τα πολλά κρυφά αλλά και φανερά κρούσματα που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε ηλικίες από 20 έως 40 ετών, είναι οι πιο δύσκολες ηλικίες», λέει χαρακτηριστικά.

«Είναι αστείος ο αριθμός 9, χάνουμε την αξιοπιστία μας, ήμουν αρνητικός από την πρώτη στιγμή με τον συγκεκριμένο αριθμό. Τα εννέα άτομα για να μπορέσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι θα πρέπει να λάβουν αυστηρά μέτρα για θεωρηθούν ασφαλείς κάτι το οποίο δεν θα τηρηθεί. Με το μέτρο αυτό μιλάμε για κατάνυξη όχι για γιορτή και χαρά», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σχολίασε με βάση τα σημερινά δεδομένα πως θα επιδράσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία.

«Οι επόμενες ημέρες είναι αρκετά κρίσιμες. Εάν δεν τηρηθούν στο ακέραιο τα μετρά θα έχουμε σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων. Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη. Το τρίτο κύμα θα είναι το πιο δύσκολο και θα κορυφωθεί τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη. Τα μέτρα που ληφθούν θα είναι πολύ σκληρά, θα έχουν μεγάλη επίπτωση στην οικονομία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα