ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού – Θεσσαλονίκη: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στο ΑΧΕΠΑ

Εμβόλιο κορονοϊού – Θεσσαλονίκη: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στο ΑΧΕΠΑ

Αρχίζουν σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί και πρώτοι θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού συμβολικά οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, του λοιμωξιολόγου και υπεύθυνου της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδη και στη συνέχεια ο εμβολιασμός νοσηλευτή από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως στο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, 250 δόσεις του εμβολίου του κορονοϊού ενώ δόσεις εστάλησαν και στα περιφερειακά πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ιωαννίνων, Λάρισας και Πάτρας, όπου και εκεί θα αρχίσει σήμερα ο εμβολιασμός.

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών και έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς – Νοσηλευόταν με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη