ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα: Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κρούσματα: Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας δείχνει να έχει ανατραπεί λόγω της εορταστικής κινητικότητας. Οι ειδικοί περίμεναν καλύτερα νούμερα μετά το παρατεταμένο lockdown, όμως φοβούνται μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Κρούσματα σήμερα: «Σαρώνει» την Αττική ο κορoνοϊός

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 2.215 ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο, τα 468 καταγράφονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και τα 158 στον Πειραιά, με το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο. Ακολουθούν οι «κόκκινες» γειτονιές της Δυτικής Αττικής. Σε Ασπρόπυργο, Ίλιον, Περιστέρι και Ζεφύρι ο ιός εξακολουθεί να επιμένει παρά το lockdown.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα που αποκάλυψαν σήμερα τα rapid test του ΕΟΔΥ στον Διόνυσο, όπου σε 439 τεστ ανίχνευσης εντοπίστηκαν 20 νέα κρούσματα.

Επιδημία…. ασανσέρ

Η κατάσταση της χώρας δεν είναι αυτή που περίμεναν οι ειδικοί μετά από ένα... παρατεταμένο «σκληρό» lockdown. Η αργή αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και οι διασωληνωμένοι που δεν πέφτουν κάτω από το 400, κάνουν την επιδημική καμπύλη να μοιάζει με «ασανσέρ» σε καθοδική πορεία. Μόνο που αντί να φτάνει στο ισόγειο, «κολλάει» σε κάθε όροφο... επιπεδωμένη για πολύ καιρό.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα την Τρίτη

Σήμερα Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 928 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 324 εντοπίστηκαν στην Αττική και 99 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση - Πού θα ισχύουν νέα μέτρα