ΕΛΛΑΔΑ

Ζέρβας: «Να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων μια εβδομάδα»

Ζέρβας: «Να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων μια εβδομάδα»

Πρόωρη χαρακτήρισε την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για επανεκκίνηση των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία από τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 107,1, χαρακτήρισε παρακινδυνευμένο το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να περιμένουν για την ανακοίνωση της απόφασης τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε αναμένεται η ανακοίνωση των μετρήσεων που θα αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της εορταστικής κινητικότητας στο ιικό φορτίο. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη μια εβδομάδα «για να είμαστε στην ασφαλή πλευρά και 100% σίγουροι».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «η υπουργός, οι επιτροπές θα πρέπει να σταθμίσουν τη μεγάλη κινητικότητα που δημιουργείται με το άνοιγμα των σχολείων, ούτως ώστε να μην πάμε σε πισωγύρισμα». Αν αυτό συμβεί, προειδοποίησε ο ίδιος, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας θα είναι χειρότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς σήμερα η πληρότητα στις ΜΕΘ της πόλης κινείται στο 80%, ενώ είναι «απίστευτη η κόπωση στο υγειονομικό προσωπικό».

Ο κ. Ζέρβας άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας για το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε ρωτήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων ούτε ενημερώθηκε ακόμη για το μοντέλο που επελέγη για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, όπως οι διπλές είσοδοι και οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης παρότι οι δήμοι έχουν μεγάλη αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων. «Από τα σάιτ ενημερώθηκα», αποκάλυψε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας πως δεν ενημερώθηκε ούτε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα έργα και στις πρωτοβουλίες της διοίκησής του που είναι σε εξέλιξη ή μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης , καθώς όπως τόνισε παρά την πανδημία «ο δήμος πρέπει να λειτουργεί».

Ο κ. Ζέρβας κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού και τη ισχνή συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα αυτό έχει να κάνει με τον δεύτερο ρόλο στον οποίο έχει οδηγηθεί η πόλη τα τελευταία 20 χρόνια «χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς προοπτική». Όταν αυτό αλλάξει και αποκτήσει η Θεσσαλονίκη παράλληλο (σ.σ. προφανώς με την Αθήνα) ρόλο στην ανάπτυξη τότε η πόλη «θα διεκδικήσει αυτό που της αξίζει».

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γεραπετρίτη για το lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά