ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Γιατί «κλείδωσε» η παράτασή του – Οι τρεις παράγοντες που προβληματίζουν

Lockdown: Γιατί «κλείδωσε» η παράτασή του – Οι τρεις παράγοντες που προβληματίζουν

Η παράταση του lockdown είναι ειλημμένη απόφαση καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι λοιμωξιολόγοι δείχνουν «μονόδρομο».

Στις παραμέτρους που μέχρι σήμερα υπολόγιζαν οι ειδικοί ήρθε να προστεθεί τις τελευταίες ημέρες και η αγωνία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει διαγνωστεί σε 26 περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό στην Ελλάδα με δύο από τα κρούσματα να είναι «ορφανά».

Τα σημεία προβληματισμού που «δείχνουν» παράταση του lockdown είναι:

«Ειδικά για τις μέσες και μεγαλύτερες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο η παράκληση και προτροπή για να τηρούμε τα μέτρα είναι μεγαλύτερη» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια ανέρχονται σε 5.881, από τα οποία τα 2.304 είναι στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια ώρα τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Αττικής, της Θάσου και της Βοιωτίας.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο σενάριο ότι αν ο κόσμος δεν πειθαρχήσει και τα κρούσματα ανέβουν στα 800, τότε θα σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός ενώ στα 1.000 κρούσματα θα χτυπήσει «κόκκινος» συναγερμός και θα αρχίσουν να κλείνουν δραστηριότητες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια - Λύκεια: Η ημερομηνία - «κλειδί» και οι φόβοι των λοιμωξιολόγων