ΕΛΛΑΔΑ

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS, εξετάζουμε το «χρονόμετρο»

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS, εξετάζουμε το «χρονόμετρο»
INTIME

Κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξει «κόφτης» στα SMS εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αντίθετα επιβεβαίωσε ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα στη λογική του «χρονόμετρου» καθώς «γίνονται συζητήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης».

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης ο λόγος που δεν θα υπάρξει «κόφτης» είναι «γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί να είναι ισοδύναμο με το χαρτί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον ΣΚΑΙ η αύξηση στον αριθμό των SMS στο 13033 από τη μια εβδομάδα στην άλλη «ήταν 13%» ποσοστό που δείχνει «λελογισμένη» αύξηση.

Ερωτηθείς, δε, για τον αριθμό των SMS στο 13033 που στέλνονται κάθε μέρα απάντησε ότι «παίζουμε στα 4 εκατομμύρια sms την ημέρα».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε, τέλος, απόλυτα αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας «δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS».

Οι σκέψεις για χρονόμετρο

Τα... διπλά sms στο 13033 και η κοσμοσυρροή στις κεντρικές εμπορικές οδούς της χώρας το Σαββατοκύριακο οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ η σκέψη είναι η χρησιμοποίηση μιας εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες με το σχέδιο που είναι στο τραπέζι, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Πολύ περισσότερα τα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα»