ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Βατόπουλου στον Alpha 98,9: Η μετάλλαξη μοιραία θα επικρατήσει

«Βόμβα» Βατόπουλου στον Alpha 98,9: Η μετάλλαξη μοιραία θα επικρατήσει

«Πρέπει και η ελληνική πολιτεία και όλες οι κυβερνήσεις να πιέσουν προς την κατεύθυνση να φτιαχτούν εμβόλια. Ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να γίνει χειρότερος», προειδοποίησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Πρέπει να υπάρχει παγκόσμια κινητοποίηση, σε επίπεδο ΠΟΥ και ΟΗΕ, για να λυθεί το θέμα της παραγωγής των εμβολίων», πρότεινε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Πρέπει και η ελληνική πολιτεία και όλες οι κυβερνήσεις να πιέσουν προς την κατεύθυνση να φτιαχτούν εμβόλια. Ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να γίνει χειρότερος», προειδοποίησε ο καθηγητής.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο καθηγητής θεωρεί μοιραίο ότι ο μεταλλαγμένος ιός θα επικρατήσει, καθώς μεταδίδεται πολύ γρήγορα: «Οι ιοί καθώς πολλαπλασιάζονται, μεταλάσσονται. Αυτές οι μεταλλαξεις μπορεί να δώσουν στον ιό ένα προβάδισμα., αφού μεταδίδεται πιο εύκολα. Αρα αυτή η μετάλλαξη επικρατεί. Είναι μοιραίο να επικρατήσει... Αν συμβεί, είναι πιθανόν να αλλάξουν τα δεδομένα».

Σχολιάζοντας την κολχικίνη, το νέο «όπλο» που μπήκε στη φαρέτρα των επιστημόνων, ο κ. Βατόπουλος τόνισε «φαίνεται ότι προστατεύει από τη βαριά λοίμωξη» και ξεκαθάρισε ότι «έχει παρενέργειες, πρέπει να λαμβάνεται μόνο με συνταγή γιατρού», και διευκρίνισε ότι αφορά μόνο τους ηλικιωμένους και τους νέους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Πολύ περισσότερα τα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Η έκθεση της λιμενικής Αρχής Ερέτριας για την τραγωδία

Ροή Ειδήσεων