ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύουν τα εμπορικά λιμάνια: Απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας

Παραλύουν τα εμπορικά λιμάνια:  Απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας που άρχισε από τις 20.00 βράδυ Τετάρτης έως αύριο 20.00 Πέμπτης.

«Παραλύει» τελικά το εμπορικό λιμάνι τόσο του Πειραιά όσο και της Θεσσαλονίκης καθώς και θαλάσσιας εμπορική μεταφορική κίνηση αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας εξήγγειλε 24ωρη απεργία που άρχισε από τις 20.00 βράδυ Τετάρτης έως αύριο 20.00 Πέμπτης.

Η απόφαση πάρθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την 48ωρη απεργία των πλοηγών για μη τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο.

Οι πλοηγοί ζητούν την απόσυρση από το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του άρθρου όπου αναφέρεται ότι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα δύναται να εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot ExemptionCertificate) δίνοντάς τους την άδεια κατάπλου και απόπλου από το λιμάνια χωρίς τη συνδρομή πλοηγών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών έχουν ταχθεί στο πλευρό των πλοηγών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown:Έκτακτη σύσκεψη για σχολεία, κρούσματα, μετάλλαξη- Επί τάπητος η Αττική, ορατά τα νέα μέτρα