ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες – Τι περιμένουν στην Αττική

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες – Τι περιμένουν στην Αττική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, εκτίμησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αναφερόμενος ειδικά στην Αττική, σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου θα υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων και την τελευταία εβδομάδα θα υπάρχει αύξηση περίπου στα 600 κρούσματα την ήμερα στο λεκανοπέδιο.

Σχετικά με τα νέα μετά για το λιανεμπόριο εξήγησε - μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ - ότι θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας ότι στα καταστήματα τα μέτρα τηρούνταν ενώ τόνισε πως θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίγαμε τα γυμνάσια χωρίς click away και τα υπόλοιπα.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους, τονίζοντας το νέο συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες στην Ερμού, εν όψει της σημερινής εφαρμογής των νέων μέτρων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία - με βάση την εισήγηση των ειδικών - θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος.

Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ραντεβού λειτουργούν από σήμερα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία σοκ για γνωστό μουσικοσυνθέτη: «Με κλείδωσε στο σπίτι του και με κυνηγούσε γυμνός»