ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Προειδοποίηση: «Χρειάζεται σκληρή καραντίνα η Αττική»

Κορονοϊός - Προειδοποίηση: «Χρειάζεται σκληρή καραντίνα η Αττική»

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού τρομάζουν ιδιαιτέρως την κοινωνία...

«Καμπανάκια» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αττική κρούει ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να επιβληθεί σκληρό lockdown για να μην ολισθήσει η κατάσταση.

Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open TV και στην «Ώρα Ελλάδος» ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown» προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία».

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται η Αττική, η οποία σε ημερήσια βάση έχει τα μισά κρούσματα της επικράτειας και οι ειδικοί εκφράζουν φοβίες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σκάσει» με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε για όσους πιστεύουν ότι φτάνουμε στο... τέλος της ανηφόρας ότι «ο ιός τώρα είναι χειρότερος και είναι παντού». Παρουσιάστηκε ωστόσο καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό και στην προστασία από τις μεταλλάξεις τονίζοντας πως «τα εμβόλια δουλεύουν για όλα τα στελέχη του ιού», αλλά επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να περιοριστούμε μόνον στα εμβόλια».

Σε ό,τι αφορά στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού και κυρίως σ' αυτά που προκαλούν ανησυχία, της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής τόνισε πως «τα νέα στελέχη είναι σαν τις κατσαρίδες... Όπου βλέπετε μία υπάρχουν πολλές» και πρόσθεσε μετά βεβαιότητας ότι «θα επεκταθούν τα μεταλλαγμένα στελέχη»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες: Και μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για lockdown τύπου Πάτρας στην Αττική

Ροή Ειδήσεων