ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Φόβος για τετραψήφιο αριθμό - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Κρούσματα σήμερα: Φόβος για τετραψήφιο αριθμό - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις
Intime News

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο, για την Αττική που βρίσκεται στο επίπεδο Β του υγειονομικού χάρτη, να τεθεί σε σε εφαρμογή αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας

Με αγωνία αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, με την Αττική και την Πάτρα να παρακολουθούνται στενά από τους ειδικούς λόγω του ιικού φορτίου που είναι αυξημένο στις δυο περιοχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά την σημερινή ημέρα είναι πιθανό να σπάσει το φράγμα των τριψήφιων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την επικράτεια με πάνω από 1.000 κρούσματα. Σε περίπτωση που τα κρούσματα εμφανίσουν ανάλογη αύξηση ολόκληρη την εβδομάδα, ένα νέο ολικό lockdown φαίνεται πως είναι πλέον στις επιλογές της κυβέρνησης.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών και για τις μεταλλάξεις στη χώρα, με την βρετανική, σύμφωνα με την ενημέρωση της Κυριακής, να καταμετρά μέχρι στιγμή 178 κρούσματα.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο, για την Αττική που βρίσκεται στο επίπεδο Β του υγειονομικού χάρτη, να τεθεί σε σε εφαρμογή αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλαδή πριν από τις 21:00 το βράδυ.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έκρουσε σήμερα και οπρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας πως ίσως σήμερα καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που είχαμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν στις 29 Δεκεμβρίου, όπου καταγράφηκαν 1.047 μολύνσεις Covid - 19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Διπλάσια κρούσματα στην Αττική τις επόμενες μέρες – Το μοντέλο Σαρηγιάννη