ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Εξαδάκτυλου: Αν υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, κλείνουν τα σχολεία

«Βόμβα» Εξαδάκτυλου: Αν υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, κλείνουν τα σχολεία

Το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, άφησε ανοιχτό ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον Ant1.

Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορονοϊού, τα κρούσματα της οποίας αυξάνονται ταχύτατα στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει και λόγω της μεταδοτικότητάς της τα βήματα μπρος και πίσω θα πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα.

«Δεν θα έχουμε μέρες στη διάθεσή μας για να λαμβάνουμε τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά κρούοντας «καμπανάκι» για την σοβαρότητα της κατάστασης.

«Αν οι επιδημιολογικοί αριθμοί εξελιχθούν άσχημα τότε την Παρασκευή, αισθάνομαι ότι θα πρέπει να εισηγηθούμε για βήματα προς τα πίσω», τόνισε και επεσήμανε πως αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητες που άνοιξαν πρόσφατα θα πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Εκτός από το λιανεμπόριο, δηλαδή, ίσως κλείσουν και τα σχολεία, «ίσως πρέπει να κλείσουν, γιατί οι αριθμοί και τα δεδομένα είναι σαφέστατα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συμβαίνει».

Στο ενδεχόμενο ενός τρίτου καθολικού Lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστεύουμε πως εάν καταφύγουμε σε αυτή τη λύση, μετά από τρεις εβδομάδες δεν θα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο