ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» χωριά στις Σέρρες - Άφησε πίσω του καταστροφές

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» χωριά στις Σέρρες - Άφησε πίσω του καταστροφές

Έντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις καταστροφές που σημειωνόταν μπροστά στα μάτια τους, ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα

Στη δίνη ισχυρού ανέμου βρέθηκε το απόγευμα η τοπική κοινότητα της Τούμπας στις Σέρρες.

Αν και η χρονική διάρκεια του φαινομένου ήταν μικρή, μόλις ένα τέταρτο, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πάρα πολλές, καθώς η δύναμη του ανέμου παρέσυρε κεραμοσκεπές, έριξε στο δρόμο στέγες από λαμαρίνες, ξερίζωσε πολλά δέντρα, προκάλεσε φθορές σε μαντρότοιχους και στέγες κατοικιών, δημοτικών κτιρίων και σχολείων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα φαινόμενα χτύπησαν στις 16:30 το απόγευμα. Η έντονη βροχόπτωση που υπήρχε στην περιοχή συνοδεύτηκε από πρωτοφανή σε ένταση αέρα, που στην κυριολεξία… «τα πήρε όλα και τα σήκωσε» στο χωριό.

Έντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις καταστροφές που σημειωνόταν μπροστά στα μάτια τους, ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα.

Κομμάτια από λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ για την απομάκρυνσή τους κλήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από τη θεομηνία προκλήθηκαν ζημίες και σε άλλες περιοχές του Δήμου Εμμ. Παππά, όπως στις τοπικές κοινότητες Παραλιμνίου, Δαφνουδίου , Μετάλλων και Μεσοκώμης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπλακ άουτ - Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Δεν λειτούργησαν οι ασφάλειες – Ανησυχία για νέα διακοπή