ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ελεύθερος χωρίς όρους 21χρονος που εμπλέκεται σε υπόθεση βιασμού

Ρόδος: Ελεύθερος χωρίς όρους 21χρονος που εμπλέκεται σε υπόθεση βιασμού

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα (8/2) μετά την απολογία του και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 21χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού σε βάρος 16χρονης, στην περιοχή της Σαλάκου.

Ο 21χρονος που κατηγορείται για συνέργεια στην πράξη του βιασμού, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και έδωσε αναλυτικά εξηγήσεις με επιχειρήματα για τα όσα συνέβησαν εκείνη την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στη Σάλακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος είπε πως την ημέρα εκείνη βρισκόταν στο σπίτι του 17χρονου φίλου του και περίμεναν να πάει να τους βρει ο 15χρονος μαζί με τον 16χρονο φίλο του.

Πράγματι όταν οι δύο τελευταίοι έφθασαν τους είπαν πως είχαν κανονίσει να συναντήσουν μία κοπέλα η οποία ενδιαφερόταν για τον 16χρονο. Επειδή δε η κοπέλα κατοικούσε σε γειτονικό χωριό, τους ζήτησαν να τους πάνε καθώς ο 21χρονος ήταν ο μόνος που οδηγούσε και διέθετε αυτοκίνητο.

Ο 21χρονος είπε πως το είδαν ως βόλτα και λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο σημείο όπου τους περίμενε η κοπέλα μόνη της. Ο ίδιος τόνισε πως το αυτοκίνητό του είναι τρίθυρο και πως ο 17χρονος φίλος του που ήταν συνοδηγός βγήκε έξω για να μπορέσει να εισέλθει η κοπέλα στο όχημα.

Ο 21χρονος επεσήμανε επίσης πως η κοπέλα μπήκε στο αυτοκίνητο αυτοβούλως, κάθισε στο πίσω κάθισμα, ήταν εκείνη που τους υπέδειξε να πάνε στο χώρο της Φάτνης όπου θα ήταν ήσυχα και σε όλη τη διαδρομή συνομιλούσε με τους άλλους δύο συνεπιβάτες της δείχνοντας ότι προσπαθούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του 16χρονου.

Όταν έφθασαν στη φάτνη, ο 21χρονος είπε πως τα δύο παιδιά, ο 16χρονος και η κοπέλα, άρχισαν σιγά σιγά να απομακρύνονται, κάνοντας εμφανές ότι ήθελαν να απομονωθούν, κατευθυνόμενοι προς κάποια μικρά σπιτάκια που υπάρχουν στην περιοχή, σε απόσταση περίπου 50 με 100 μέτρων.

Οι υπόλοιποι παρέμειναν για λίγο στο αυτοκίνητο και μετά από 5 λεπτά, βγήκαν να περπατήσουν στην περιοχή. Κάποια στιγμή και ενώ περπατούσαν, είδαν τα δύο παιδιά που είχαν απομονωθεί, να εξέρχονται από ένα σπιτάκι.

Ο 21χρονος τόνισε πως η κοπέλα δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση κακοποιημένη, χτυπημένη ή έστω ταλαιπωρημένη, το ίδιο φυσικά και ο 16χρονος. Κατά την αποχώρησή τους, η ίδια τους καληνύχτισε φυσιολογικά και ευγενικά και αφού ζήτησε να πάρει τη ζακέτα της από το αυτοκίνητο, έφυγε.

Μάλιστα ο 21χρονος τη ρώτησε εάν ήθελε να την γυρίσουν με το αυτοκίνητο στο σπίτι της και εκείνη απάντησε πολύ ευγενικά και φυσιολογικά ότι μένει πολύ κοντά στην περιοχή και δεν υπήρχε λόγος.

Ο ίδιος είπε πως κάποιες ημέρες αργότερα πληροφορήθηκε για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και την καταγγελία της ανήλικης την οποία δεν μπορούσε να κατανοήσει αφού από όσα είδε και κατάλαβε εκείνο το βράδυ, θεωρεί αντικειμενικά αδύνατον να έλαβε χώρα βιασμός και οποιαδήποτε εν γένει πράξη βίας κατά της κοπέλας.

«Η συμπεριφορά όλων των παιδιών απέναντί της ήταν ευγενέστατη, η ίδια δε, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής, ήταν ευγενική και πρόσχαρη, χωρίς να δείξει οποιαδήποτε στοιχείο δυσφορίας ή καταπίεσης και φυσικά χωρίς να δείξει οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη ένδειξη ότι κακοποιήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 21χρονος, ενώ αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε ούτε ένας απλός μώλωπας που θα μπορούσε να οφείλεται σε μία τέτοια βίαιη συμπεριφορά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου (2020) μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα της νεαρής κοπέλας σε βάρος των τεσσάρων νεαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα υποστήριξε στην καταγγελία της ότι η νεαρή μεταφέρθηκε στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου όπου στάθμευσε το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς ηλικίας 16 ετών, την οδήγησε σε απόμερο σημείο όπου και τη βίασε παρά τη θέλησή της παρουσία και των υπολοίπων.

Η ανήλικη, φοβήθηκε να αναφέρει τα όσα είχαν συμβεί απευθείας στη μητέρα της, αλλά είχε ενημερώσει ένα συγγενικό της πρόσωπο, ο οποίος με τη σειρά του περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί στη μητέρα της.

Αμέσως μετά την καταγγελία της μητέρας, ειδική παιδοψυχολόγος ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, ενώ αστυνομικοί του Α.Τ. Ιαλυσού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ρόδου, μετέβησαν στο χωριό Απόλλωνα, όπου κατάγονταν οι εμπλεκόμενοι, καταφέρνοντας έτσι να συλλάβουν τους δύο από αυτούς. Για τους υπόλοιπους δύο είχε περάσει οριακά η προθεσμία του αυτοφώρου.

Πηγή: rodiaki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις