ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Έφυγε η στέγη του νηπιαγωγείου της Κάσου, εξαφανίσθηκαν οι φάροι!

Κακοκαιρία Μήδεια: Έφυγε η στέγη του νηπιαγωγείου της Κάσου, εξαφανίσθηκαν οι φάροι!

Ο άνεμος τα πήρε όλα στο διάβα του!

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε στην Κάσο το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια», καθώς το σφυροκόπημα των σφοδρών θυελλωδών ανέμων που έφθαναν το 9-10 και τοπικά τα 11 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, έφερε αρκετά προβλήματα, αφού κυριολεκτικά ο άνεμος «τα πήρε και τα σήκωσε όλα».

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, από τους θυελλώδεις ΒΔ ανέμους δεν άντεξε κι έσπασε η στέγη του νηπιαγωγείου στο Αρβανιτοχώρι που εξυπηρετεί και τα παιδιά από το Φρυ, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στην πέργκολα και την περίφραξη του χώρου, οι φάροι από το λιμάνι εξαφανίσθηκαν (!), υποσκαφές καταγράφονται σε πολλούς δρόμους που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, το οδικό δίκτυο γέμισε με φθαρτά υλικά, ενώ αυτή την ώρα ο ίδιος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών, με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τον Στρατό.

Μάλιστα από χθες το απόγευμα ο Δήμος της Κάσου είχε απαγορεύσει τη διέλευση πεζών και οχημάτων από τον παλιό προβλήτα έως το αεροδρόμιο, λόγω κατολισθήσεων και ολισθηρότητας του δρόμου.

Επίσης, χθες και σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου (μετά το έκτακτο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας) και τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών, ενώ υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Κάσος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τον Ιούνιο, μετά την προηγούμενη θεομηνία που έπληξε το νησί και προκάλεσε τότε εκτεταμένες ζημιές.

Πηγή: skyrodos.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»