ΕΛΛΑΔΑ

«Κληρώνει» για παράταση του lockdown στην Αττική – Το νέο… τρίωρο SMS μόνο για ψώνια

«Κληρώνει» για παράταση του lockdown στην Αττική – Το νέο… τρίωρο SMS μόνο για ψώνια
ASSOCIATED PRESS

Lockdown: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αποφάσεις των ειδικών σχετικά με την παράταση ή όχι του lockdown στην Αττική, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να ανοίγουν τον δρόμο για παραμονή της πρωτεύουσας σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι επιστήμονες θα μελετήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης και της Τετάρτης, καθώς αύριο θα πραγματοποιήσουν μία κρίσιμη σύσκεψη, όπου θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις έχοντας αναλύσει τα δεδομένα που προκύπτουν από τα κρούσματα και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο θέλει το lockdown να παρατείνεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ΜΕΘ στην Αθήνα.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι η δήλωση της διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» Μίνας Γκάγκα στο Newsbomb.gr, η οποία τονίζει ότι λίγες ΜΕΘ παραμένουν διαθέσιμες.

Το δεύτερο θέλει τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται στην κυβέρνηση την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου μόνο με click away.

Προς το παρόν το σενάριο που φαίνεται ότι προκρίνεται είναι η παράταση των μέτρων περιορισμού για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την 28η Φεβρουαρίου, όταν και τελειώνει τυπικά το lockdown στην Αττική.

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown για μία εβδομάδα

Το νέο τρίωρο SMS για ψώνια

Το άνοιγμα της αγοράς την επόμενη ή την μεθεπόμενη Δευτέρα αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση, καθώς τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει και ήδη η πρωτεύουσα είναι «σφραγισμένη» για δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται ότι θα γίνει με νέους όρους, καθώς η κυβέρνηση τρέμει νέες εικόνες με συνωστισμό και ουρές έξω από τα μαγαζιά. Όπως αποκάλυψε άλλωστε πρώτο το Newsbomb.gr και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου η κυβέρνηση εξετάζει οι αγορές με click away και click in shop να γίνονται από δω και στο εξής με sms σε άλλο πενταψήφιο αριθμό, ο οποίος θα έχει αρκετούς περιορισμούς, που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στο 13033.

Χθες, μάλιστα το Newsbomb.gr αποκάλυψε ότι ο κωδικός θα είναι πιθανότατα το 13032, θα έχει τρίωρη διάρκεια και ο καταναλωτής θα παίρνει έγκριση μόνο για έναν μέσα στην ημέρα! Τουλάχιστον, αυτό εξετάζεται να γίνει προς το παρόν, καθώς το μόνο που απομένει είναι να δουν οι αρμόδιοι φορείς αν τα συστήματα των εταιρειών επιτρέψουν αυτόν τον «κόφτη».

Ως προς τα σχολεία, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στη Γ’ Λυκείου, καθώς πλησιάζει η περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Θα ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων και μια εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Τέλος, η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 έως τις 5 το πρωί αναμένεται να συνεχίσει να ισχύει, όπως και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό #metoo: Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη - Κλείνει η προανάκριση για τον δεύτερο ηθοποιό