ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Γιατί ζητά παράταση δύο εβδομάδων ο καθηγητής Δερμιτζάκης - Τα «έξυπνα μέτρα» που πρότεινε

Lockdown: Γιατί ζητά παράταση δύο εβδομάδων ο καθηγητής Δερμιτζάκης - Τα «έξυπνα μέτρα» που πρότεινε

Απαραίτητη χαρακτήρισε την παράταση του lockdown ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, η παράταση πρέπει να είναι διάρκειας δύο εβδομάδων προκειμένου τα αποτελέσματά του να φανούν και τα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως.

Από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν, εξήγησε στον ΣΚΑΙ ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο ίδιος πρότεινε, δε, την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες.

«Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης πρότεινε άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού (click in shop).

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα - Καταγγελία σοκ για πασίγνωστο ηθοποιό