ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του πρώτου εκλεγμένου πρύτανη, Δημήτρη Μαρκή

Κρήτη: Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του πρώτου εκλεγμένου πρύτανη, Δημήτρη Μαρκή

Τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Δημητρίου Μαρκή, καθηγητή και πρώτου εκλεγμένου πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέφρασε με ανακοίνωση της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

O Δημήτριος Μαρκής γεννήθηκε το 1936 στο Κρεμάρι της Λέσβου και φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, κατά την εποχή ακμής της Σχολής της Φρανκφούρτης και υπήρξε μαθητής του διάσημου φιλοσόφου T.W. Adorno. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και επέστρεψε στην Ελλάδα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου διετέλεσε ως δεύτερος στη σειρά Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής (1984 - 1985) και ως πρώτος εκλεγμένος Πρύτανης (1987-1990). Μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης διετέλεσε καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tübingen.

Το φιλοσοφικό του έργο είναι εκτεταμένο και έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης ενθυμούνται τον Δημήτριο Μαρκή ως εξαιρετικό συνάδελφο, βαθυστόχαστο και γενναιόδωρο δάσκαλο και ως τον πρύτανη που συνέβαλε σημαντικά στην ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου.

«Η Πρυτανεία εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη